Politie zoekt getuigen en beeldmateriaal schietincident Huygensstraat

De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden van het schietincident dinsdagavond in de Huygensstraat in de Groningse Grunobuurt. Dat laat de politie woensdag weten.

Het incident vond rond 20.30 uur plaats. “Een 45-jarige bewoner van een woning aan de Huygensstraat hoorde rond dat tijdstip de deurbel gaan”, vertelt een politiewoordvoerder. “Hij liep vervolgens naar het balkon om te kijken wie er voor de deur stond. Buiten het portiek bleek een voor hem onbekende man te staan. Hierop werd de bewoner ineens beschoten waarbij hij gewond raakte aan zijn hand.”

Sporenonderzoek
Het slachtoffer werd voor medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie startte direct een onderzoek naar de toedracht. “Rechercheurs van de forensische opsporing hebben in de straat, bij de woning en op het balkon sporenonderzoek verricht. Ook zijn enkele getuigen gehoord. Ook werd Burgernet ingezet om zoveel mogelijk waarnemingen te krijgen van de mensen die in de buurt van de Huygensstraat wonen. Tot op heden heeft het nog niet geresulteerd in de aanhouding van een verdachte.”

Getuigen en beeldmateriaal
De verdachte die gezocht wordt is een blanke, kale man die ongeveer 1.85 meter lang is. Hij droeg ten tijde van het incident een bomberjack, die vermoedelijk blauw van kleur is. Mogelijk is de verdachte weggefietst in de richting van het Hoornsediep. “Heeft u rond 20.30 uur iets gezien in de Huygensstraat en omgeving? Of heeft u andere informatie over het schietincident? Getuigen kunnen met hun informatie bellen naar 0900-8844. Ook willen wij graag over beeldmateriaal beschikken. Heeft u een camera die beelden maakt van de omgeving Huygensstraat en Hoornsediep? Dan willen we uiteraard graag over deze beelden beschikken. U kunt uw beeldmateriaal uploaden via politie.nl.”