Parkeerbedrijf 1,7 miljoen euro in de plus

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Het jaar 2019 was voor het Parkeerbedrijf een goed jaar. Er is bijna 1,7 miljoen euro méér binnengekomen dan begroot. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Parkeerbedrijf.

De cijfers zijn vooral positief omdat de economie goed draaide. Vooral de garages Damsterdiep en Boterdiep lieten opnieuw groei zien. Ook de inkomsten uit straatparkeren namen toe, mede dankzij de hogere tarieven. Bovendien heeft het Parkeerbedrijf door de latere opening van de fietsenstalling aan de Nieuwe Markt minder uitgegeven dan verwacht. Verder werden minder kosten gemaakt op P+R -terreinen en werd in de garage aan het Damsterdiep minder uitgegeven aan onderhoud dan begroot.

De bezoekers van de stad zijn tevreden over de parkeergarages: zij geven er gemiddeld het cijfer 7,6 voor. Wel vinden veel mensen de tarieven te hoog. Vooral die voor het straatparkeren worden hoog gevonden.