Nedersaksenlijn wil nadrukkelijk op politieke kaart

nieuws
Foto Andor Heij. Bestaand deel Nedersaksenlijn in Gramsbergen.

De Stichting Nedersaksenlijn wil in maart, vlak voor de Tweede Kamerverkiezingen, de spoorverbinding tussen Groningen en Twente op de politieke kaart zetten.

Dat gaat gebeuren tijdens een grote bijeenkomst in Hardenberg, waarbij de lokale, provinciale en landelijke politiek, bedrijfsleven, onderwijs en zorg aanwezig zijn.

“We willen begin maart niet alleen de hele regio van Groningen tot en met Enschede bij elkaar hebben, maar ook de landelijke politiek”, aldus stichtingsvoorzitter Melle Mulder. “Op deze manier kunnen we hen zo vlak voor de verkiezingen laten zien hoe belangrijk deze spoorlijn is”.

Het grootste deel van de lijn ligt er al. Het stuk tussen Veendam en Stadskanaal moet nog geschikt gemaakt worden voor personenvervoer en dan is alleen nog nieuw spoor nodig tussen Stadskanaal en Emmen.