Mondkapje wordt verplicht tijdens rijlessen

nieuws
Foto: merve toprak from FreeImages

Het dragen van een mondkapje tijdens rijlessen wordt verplicht. Dat heeft het CBR, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, donderdag laten weten.

Sinds mei gold er al een verplichting om een mondkapje te dragen tijdens rijexamens en rijtesten. Dat gaat nu ook gelden voor rijlessen. Als leerlingen en opleiders tijdens de rijlessen geen mondkapje dragen neemt het CBR geen examens meer af. “We weten dat veel rij-opleiders en leerlingen tijdens de rijlessen al een mondkapje dragen”, zegt algemeen-directeur Alexander Pechtold tegen de NOS. “Met deze maatregelen kunnen we als CBR en rijopleiding samen voorkomen dat we onze deuren moeten sluiten.”

De nieuwe regel wordt aanstaande maandag van kracht.

Deel dit artikel: