Liefhebbers vallende sterren kunnen te kust en te keur bij Orioniden

nieuws
Foto alma 3 from FreeImages

Sterrenliefhebbers kunnen dit weekend en de komende week hun hart ophalen. De meteorenzwerm Orioniden passeert namelijk de aarde en daardoor zijn er veel vallende sterren te zien.

Hoe zichtbaar de vallende sterren zullen zijn hangt af van het weer. De meeste sterren vallen in de loop van volgende week maar dan lijkt er ook de meeste kans te zijn op bewolking. Weerplaza adviseert daarom om de komende nachten naar de hemel te gaan kijken waarbij er kans is op heldere momenten.

Om de vallende sterren te zien moet je naar de zuidelijke hemel turen. De meeste sterren zijn te zien rond het sterrenbeeld Orion. De orioniden zijn stukjes ruimtesteen die afkomstig zijn van de komeet Halley.

Deel dit artikel: