Bijna 3000 hardlopers rennen virtuele 4Mijl

nieuws
Foto: flickr.com/photos/srgblog/

Zo’n 3.000 hardlopers hebben zondag de virtuele editie van de 4Mijl gelopen. Vanwege de coronacrisis gaat het traditionele hardloopevenement van Haren naar Groningen dit jaar niet door.

Deelnemers konden een app op hun smartphone installeren. Daarmee konden ze vervolgens op een willekeurige locatie, waar ook ter wereld, de 4Mijl lopen. Uit berichten op Twitter blijkt dat er op diverse locaties gelopen is. Zo liep Karin een route in het zuiden van Stad waarbij ze een nieuw persoonlijk record vestigde. Marie-Lou schrijft dat ze in de omgeving van Garsthuizen de 4Mijl liep en Benjamin meldt trots dat hij onder de 26 minuten heeft gelopen. “Dat is by far een nieuw record!”

De organisatie laat weten dat de dag een succes was en dat men overweegt om later dit najaar nog een virtuele loop te organiseren. Volgend jaar hoopt men weer een echte 4Mijl te organiseren.