Sportpark Corpus den Hoorn officieel rookvrij

nieuws
Foto: gemeente Groningen

Sportpark Corpus den Hoorn is sinds dit weekend officieel rookvrij tijdens jeugdtrainingen en -wedstrijden. De handeling hiertoe werd verricht tijdens de Nationale Sportweek.

“De sportclubs op Corpus willen de jeugd beschermen tegen tabaksrook”, laat de organisatie weten. “Ze willen niet dat jongeren in aanraking komen met roken. Immers, zien roken doet roken. Daarom wordt het sportpark een rookvrij gebied tijdens jeugdwedstrijden.” De handeling vond plaats tijdens de Nationale Sportweek die afgelopen vrijdag werd afgetrapt.

De Nationale Sportweek wordt ondersteund door NOC*NSF. Met diverse onderdelen poogt men te laten zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Tijdens de week zetten sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven en het onderwijs hun deuren open en organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Afgelopen weekend werd er bijvoorbeeld al een Open Tennisdag gehouden en vond er een sportief treffen plaats op Sportpark Coendersborg waar jonge sporters het opnamen tegen oudere sporters. Ook de komende week vindt er nog van alles plaats waaronder de survivaldagen in wijkpark Lewenborg waar zo’n 1.000 basisschoolleerlingen aan deelnemen.

Deel dit artikel: