Rijksuniversiteit: “Draag mondkapjes in onze gebouwen”

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

De Rijksuniversiteit Groningen, RuG, roept studenten en medewerkers op om in de gebouwen een mondkapje te gaan dragen. De oproep sluit aan bij het besluit van het kabinet om in publieke binnenruimtes een kapje te gaan dragen.

Het dringende advies om een mondkapje te dragen in publiek-toegankelijke ruimten geldt per direct. De RuG geeft op haar Twitter-account aan dat het kapje gedragen moet worden op drukke plekken en bij het verplaatsen in en door de gebouwen. Daarnaast heeft de universiteit besloten dat thuiswerken weer de norm wordt. Dit betekent dat de zesduizend medewerkers tot in ieder geval de kerstperiode zoveel mogelijk thuis werken.

De RuG laat voorts weten dat de gebouwen gewoon open blijven en dat onderwijsactiviteiten zoveel mogelijk doorgaan. Meer informatie is te vinden op deze website.

Deel dit artikel: