PvdA: ‘Groningen schiet weinig op met miljoenennota’

nieuws
Foto: PxHere (CC 0.0)

“Het kabinet moet veel meer oog hebben voor de problemen en de kracht van gemeenten”, zo stelt PvdA-fractievoorzitter Julian Bushoff donderdag. “Die 2 miljard fiscale voordelen voor bedrijven kunnen we hier goed gebruiken voor een fatsoenlijke financiering van gemeenten, meer betaalbare woningen en een betere beloning van werknemers in de publieke sector.”

“Als je de 2 miljard aan fiscale voordelen voor grote bedrijven schrapt, kunnen gemeente en corporaties zorgen voor veel meer nieuwe betaalbare woningen in Stad. Daar hebben Groningers tenminste echt iets aan”, zo stelt Bushoff. Ook op het gebied van werk en inkomen komen Groningers er niet goed vanaf, zo stelt Bushoff: “In het Noorden gaan 20.000 banen verloren als de gaswinning eindigt. Er moet niet alleen een plan voor baan behoud komen, maar ook de benodigde financiering. Zien we niets van terug.”

Ook gemeenten hebben volgens Bushoff structureel meer financiering nodig: “Die krijgen incidenteel geld voor gemaakte coronakosten. Maar de gemeenten stond het water al aan de lippen.”

Deel dit artikel: