“Overlast daklozen Overwinningsplein wordt aangepakt”

nieuws
foto: Roel Wijnants / Flickr.com

Er komt extra aandacht voor de overlast van dak- en thuislozen rond het Overwinningsplein. Dat antwoordt de gemeente op vragen van de Partij voor de Dieren.

Volgens omwonenden verblijven in de bossen achter het voormalige KPN-gebouw aan de Henri Dunantlaan al enige tijd dak- en thuislozen en verslaafden. Die zouden veel overlast veroorzaken rond het Overwinningsplein. Inmiddels is het afval dat daar lag weggehaald, en werkt WIJ Groningen samen met het bewonersinitiatief aan een aantrekkelijker park. WIJ Groningen en hulpverleningsinstanties gaan hulp op maat bieden aan de dak- en thuislozen.

Het gemeentebestuur heeft niet de indruk dat er meer hulp en opvang nodig is voor dak- en thuislozen en mensen met verslavingsproblematiek. Het college erkent wel dat hulp en opvang nodig is om de overlastsignalen op te pakken, maar gaat er van uit dat deze hulp binnen de huidige mogelijkheden geboden kan worden .

Deel dit artikel: