Oproep: ‘Welke projecten verdienen deel 100 miljoen euro van Toukomst?’

nieuws

De komende twee weken kunnen de inwoners van de provincie Groningen mede bepalen waar de 100 miljoen voor het project Toukomst naartoe moeten. Groningers kunnen kiezen uit 59 initiatieven.

“Groningers hebben zelf bepaald wat zij nodig hebben, met als resultaat maar liefst 900 ideeën die de basis vormen voor de 59 projecten”, vertelt Siem Jansen, directeur bij Nationaal Programma Groningen. “Nu is het aan alle inwoners om ze te beoordelen, want we zullen keuzes moeten maken. We kunnen niet alle Toukomstprojecten uitvoeren.”

Het beoordelen kan van dinsdag 22 september tot en met zondag 4 oktober. Op 22 en 23 september wordt de Toukomstkrant meegestuurd wordt met weekbladen in Groningen en o p 25 september zit de Toukomstkrant als bijlage bij Dagblad van het
Noorden. Daarin zit een beoordelingsformulier. Ook kan er vanaf dinsdag gestemd worden via de website van het project.

In oktober worden alle beoordelingen overhandigd aan het Toukomstpanel, met daarin twintig inwoners van de provincie Groningen. Zij gebruiken de beoordelingen, samen met een aantal analyses van de projecten en de haalbaarheid, in hun advies aan het bestuur van Nationaal Programma Groningen. Dit gaat over welke projecten het beste uitgevoerd kunnen worden en de besteding van de 100 miljoen euro. Naar verwachting is dit advies in januari 2021 klaar.