Ontheffingssysteem voor horeca die zich aan coronaregels houden

nieuws
Foto: Will Watt from FreeImages

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) van de gemeente Groningen wil een ontheffingssysteem opzetten voor horecazaken die zich goed houden aan de coronamaatregelen. Met het systeem zouden er toch meer dan 30 gasten in een etablissement welkom zijn. Daarover schrijft het Dagblad van het Noorden maandagavond.

Premier Mark Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid kondigden maandagavond op een persconferentie een nieuw pakket coronamaatregelen af. Met de maatregelen moet de verspreiding van het virus een halt toe worden geroepen. De maatregelen gelden onder andere voor de horeca. Vanaf 21.00 mogen geen nieuwe gasten meer naar binnen, om 22.00 uur moet de zaak gesloten zijn. Daarnaast gaat er een maximumaantal van 30 bezoekers gelden.

Schuiling wil dat er een ontheffingssysteem komt voor die zaken die zich goed aan de regels houden. Aan de sluitingstijd zegt Schuiling niks te kunnen doen maar wel aan het aantal bezoekers. De burgemeester zegt dat verreweg de meeste horecazaken er alles aan doet om zich te houden aan de regels. Slechts een aantal zijn tot nu toe berispt. Schuiling vindt dat het maximumaantal van 30 in sommige gevallen ook niet gerechtvaardigd is. Grotere zaken waar veel afstand tussen de tafels wordt bewaard verdienen volgens hem een ontheffing. Het Forum Groningen wordt daarbij als voorbeeld genoemd.

De burgemeester, die tevens voorzitter is van de Veiligheidsregio Groningen, wil het ontheffingssysteem dinsdag bespreken met de andere burgemeesters in de provincie. Mochten ook zij enthousiast zijn dan kan het systeem snel ingevoerd worden.

Deel dit artikel: