Nieuwe fietsenstalling Grote Markt noordzijde kost 5,4 miljoen

Het gemeentebestuur bepaalt de totale kosten voor de aankoop, verbouwing en inrichting van de kelder van het voormalige pand van V&D tot fietsenstalling op 5,4 miljoen euro.

De verbouwing van het pand aan de Grote Markt wordt verzorgd door ontwikkelaar MWPO, in combinatie met een aannemer en een architect. Die verzorgen het ontwerp, maar de gemeente denkt wel mee. De kelder moet plaats bieden aan 1500 fietsen en moet het tekort aan parkeerruimte voor fietsen in de binnenstad deels oplossen.

De aankoop van de fietsenstalling kost 3 miljoen euro. Dat geld wordt overgeheveld van de grondbank naar de exploitatie van het Parkeerbedrijf. De verbouwing en inrichting kosten 2,2 miljoen euro. Dat bedrag is te dekken uit de exploitatie Parkeerbedrijf.

Ontwikkelaar MWPO streeft ernaar, de ingebruikname van de fietsenstalling tegelijk te laten plaatsvinden met de opening van de bovengelegen Jumbo, in het eerste kwartaal van volgend jaar.

Deel dit artikel: