Geen contact met piraten die bemanning Gronings schip gekidnapt hebben

nieuws
Foto: Seatrade

Het is tot op heden niet gelukt om contact te krijgen met de piraten die twee bemanningsleden van een schip van de Groningse rederij Seatrade ontvoerd hebben. Seatrade noemt de situatie gevaarlijk en zeer zorgelijk. Daarover schrijft het Dagblad van het Noorden.

Dinsdagochtend werd duidelijk dat er iets aan de hand was op het vrachtschip. Het schip zou rond 13.00 uur aankomen in de Nigeriaanse havenstad Lagos. Om 08.30 uur stopte het schip ineens met varen. Een uur later werd duidelijk dat er een kaping had plaatsgevonden. De bemanning, een internationale crew waarbij er geen Nederlanders aan boord waren, bestond uit 18 personen. Van hen zijn 16 in veiligheid gebracht door marine. Twee zijn gekidnapt door de piraten.

Het gaat om het schip de Water Phoenix dat onder Liberiaanse vlag vaart. Het was vertrokken vanuit IJmuiden en had Lagos als eindbestemming. In het gebied komen vaker aanvallen van piraten voor. De bemanningsleden zijn hoogstwaarschijnlijk gekidnapt zodat er losgeld gevraagd kan worden.