De Wijert heeft weer water na waterleidingbreuk

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De 29 aansluitingen in de wijk De Wijert die sinds maandagmiddag zonder water zaten, hebben sinds middernacht weer water. Om de grootste nood te ledigen werd gedurende de avond een waterwagen in de straat geplaatst.

De problemen ontstonden rond 16.00 uur. Door nog onbekende oorzaak scheurde een waterleiding. Het water stroomde na de breuk de straat in waardoor er in de Van Lenneplaan en de Van Ketwich Verschuurlaan een waterballet ontstond. Het Waterbedrijf Groningen begon direct met de reparatie waarbij de druk van de waterleiding werd gehaald en 29 aansluitingen zonder water kwamen te zitten.

Aanvankelijk dacht men dat de problemen tot 19.00 uur zouden duren. Gedurende de avond werd duidelijk dat het langer zou gaan duren. In de straat werd een waterwagen geplaatst waar bewoners gratis water konden halen. Tegen middernacht lukte het om de breuk te herstellen. Naar de precieze oorzaak van de waterleidingbreuk wordt nog onderzoek gedaan.