Bestuurslid PKC’83 woedend over door laten gaan amateurcompetities

sport
Robert Groninger.

Bestuurslid Robert Groninger van PKC’83 heeft woedend gereageerd op het besluit van de KNVB om de voetbalcompetities in het amateurvoetbal zonder publiek door te laten gaan.

Maandag besloot het kabinet dat toeschouwers de komende drie weken niet meer welkom is bij alle sportwedstrijden om het coronavirus in te dammen. PKC’83 stelde voor, net als enige andere clubs, om de competitie die periode stil te leggen en in juni uit te spelen. De KNVB ging hier niet in mee.

“Ik vind het onbehoorlijk gedrag”, aldus Groninger. “Het is KNVB maffia. Ze willen gewoon geld zien. Het is in hun belang dat de competitie door gaat. Zo kunnen ze contributie innen. Ze willen ook helemaal niet dat en in juni doorgespeeld wordt, want die KNVB bobo’s willen dan naar het EK voetbal kijken”.

PKC’83 verwacht geldproblemen: “De clubs moeten zich maar financieel zien te redden van de KNVB. En van het steunpakket van zes miljoen euro van de KNVB hebben wij en veel andere clubs ook nog niks gezien”.

Groninger heeft meer noten op zijn zang voor de KNVB omdat ouders de sportparken ook niet op mogen bij trainingen en wedstrijden: “Die kinderen tussen de vijf en de zeven. Die worden nu door hun ouders bij de ingang van een sportcomplex afgezet en moeten zich dan maar zien te redden”, foetert Groninger. “Ik vind dat echt asociaal”.

Reactie KNVB

De KNVB verwijst in een reactie naar een persbericht op de website waarin het standpunt van de bond uiteen wordt gezet. Daarnaast laat de voetbalbond weten dat het lastig is om op individuele situaties in te gaan, maar dat voetbalclubs zelf verantwoordelijk zijn om achter het steunpakket aan te gaan. Tot slot over de woorden “KNVB maffia, onbehoorlijk gedrag en asociaal” van Robert Groninger: “Die zijn op zijn conto”, aldus de KNVB

Deel dit artikel: