Studiebeurs van vijfduizend euro voor Russisch gitaartalent

nieuws
Foto: Henk Tammens (Gemeente Groningen)

De Russische gitarist, componist en arrangeur Kirill Dumchenko heeft een beurs van 5000 euro uit het Andrea Elkenbrachtfonds van de gemeente Groningen ontvangen. Wethouder Paul de Rook reikte de prijs maandagochtend uit tijdens de opening van het nieuwe academische jaar van het Prins Claus Conservatorium.

Met de beurs kan Dumchenko zijn talent doorontwikkelen middels een vervolgopleiding in het buitenland. De prijs is, samen met het George Verbergstipendium en het Hendrik de Vriesstipendium, onderdeel van de cultuurnota van de gemeente Groningen.

De gemeente noemt Dimchenko een ‘bijzondere en talentvolle student met zijn eigen muzikale taal’. Met zijn eigen ensemble ’Skypainters’, bestaande uit jazz- en klassieke musici, treedt hij vaak op in en rondom Groningen.