Speeltuincentrale Groningen biedt extra zomeractiviteiten aan kinderen

nieuws

Twee bussen met in totaal honderd kinderen en hun ouders vertrekken dinsdag vanaf het hoofdstation richting het attractiepark Drouwenerzand. Ze worden uitgezwaaid door burgemeester Koen Schuiling.

Het gaat om zogenoemde voorleesgezinnen van Humanitas. Bij die organisatie zijn vrijwilligers aangesloten die wekelijks komen voorlezen bij kinderen met een taalachterstand. Voor deze gezinnen is een dagje weg, mede vanwege geldproblemen, geen vanzelfsprekendheid.

De busreis is mogelijk dankzij extra financiële middelen van de gemeente Groningen. Daar worden deze zomer ook andere activiteiten van betaald, onder meer voor de jeugd in Paddepoel, de Indische Buurt en uit De Kring. De Speeltuincentrale zorgt voor de afstemming.