Nachtelijke werkzaamheden rond Europaplein

nieuws
Het Europaplein zoals dat er in 2030 moet liggen - Foto: Aanpak Ring Zuid

De komende acht weken is aannemerscombinatie Herepoort bezig met de opbouw van een grondwal bij het Europaplein. Op deze wal worden later op- en afritten voor de zuidelijke ringweg aangelegd. De werkzaamheden vinden vooral ’s nachts plaats.

De grondwal die Herepoort aanlegt, wordt hoger dan de uiteindelijke op- en afritten. Door het extra gewicht klinkt de grond sneller in. De toplaag wordt verwijderd als de aanleg van het wegdek gaat beginnen.

De werkzaamheden vinden vooral ’s nachts plaats. Overdag worden alleen voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zodat het verkeer weinig hinder ondervindt.

Naast de aanleg van de grondwal wordt, in de komende weken, ook asbest verwijderd in de omgeving en wordt een verkeerscamera verplaatst.

Deel dit artikel: