“Medewerkers RUG werken samen tienduizend uur per dag onbetaald”

nieuws
foto: Bob de Vries

Werknemers van de RUG werken in totaal ruim tienduizend uur per dag meer dan waarvoor ze worden betaald. Dat meldt de Universiteitskrant, naar aanleiding van een berekening van studentenpartij DAG.

Volgens de berekening van DAG werkt het ondersteunend- en beheerspersoneel en administratief personeel gemiddeld bijna tweeduizend uur per dag te veel, Het wetenschappelijk en onderwijzend personeel komt in totaal op 8657 uur.

De cijfers zijn het resultaat van een recent onderzoek van WoinActie. Studentenpartij DAG heeft de cijfers vertaald naar de situatie in Groningen. DAG noemt de uitslag teleurstellend, maar niet verrassend. De partij denkt dat het aantal uren momenteel nog veel hoger ligt, omdat de berekening gemaakt is op basis van cijfers van voor de coronacrisis.

Studenten van de Universiteit Utrecht kwamen kortgeleden ook uit op tienduizend onbetaald gewerkte uren per dag. Maandag 31 augustus, tijdens de opening van het academisch jaar, willen ze daarom tienduizend rode vierkantjes spuiten op de route van de Dom naar Utrecht Science Park. De studenten willen hiermee hun steun betuigen aan de universitaire docenten die protesteren tegen de hoge werkdruk.