Medewerkers RUG fietsen door Stad als protest tegen tijdelijke contracten

nieuws
Foto: AOb Rayon Noord

Ter gelegenheid van de opening van het Academisch Jaar fietsten medewerkers van de Rijksuniversiteit Groningen mee met de Tour of Academics. De fietstocht is bedoeld als protestactie tegen tijdelijke contracten voor onderwijspersoneel.

“Onbegrijpelijk, je levert kwalitatief goed onderzoek, je studenten lopen met je weg, je collega’s zijn blij met je en tóch moet je weg”, aldus de Algemende Onderwijsbond. “Al jaren is het inzetten van tijdelijke contracten het standaard personeelsbeleid in de academische wereld.”

De AOb organiseerde de actie in samenwerking met WOinActie en de FNV. Het ‘rondje Groningen’ voerde de actievoerders langs verschillende gebouwen van de RUG, ruwweg tussen de binnenstad en de Zernike Campus.

Deel dit artikel: