Gerechtshof: ‘Krakers vloeivelden Suikerterrein moeten binnen een week vertrekken’

nieuws
Foto: Robert van der Veen - 112groningen.nl

De stadsnomaden die de vloeivelden bij het Suikerterrein hebben ‘gekraakt’, moeten binnen een week vertrekken. Dat heeft het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden maandag bepaald in een hogerberoepszaak.

Volgens de rechtbank heeft de gemeente Groningen voldoende gemotiveerd dat het op en rond de vloeivelden een natuurgebied, met ruimte voor futen en vleermuizen, wil aanleggen. De gemeente moet wel binnen een jaar beginnen met de aanleg, anders is het kraakverbod niet meer geldig. De krakers worden zelf niet veroordeeld.

De krakers stonden voorheen op het Driebond-terrein en kwamen in april 2018 met een aantal caravans naar het terrein aan de Johan van Zwedenlaan tegenover Ruskenveen. Ze willen er duurzaam en zelfvoorzienend leven.

Deel dit artikel: