Gasalarmpistool gebruikt bij schietincident Klaprooslaan

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij het schietincident zaterdagmiddag op de Klaprooslaan in de Oosterparkwijk is een gasalarmpistool gebruikt. Dat laat de politie zondagochtend weten.

“Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft geschoten met een gasalarmpistool”, laat een politiewoordvoerder weten. “Dit strafbare wapen was niet van een vuurwapen te onderscheiden. De verdachte had ruzie gekregen met de twee andere verdachten. Over en weer werden bedreigingen geuit.” Alle drie de mannen konden vrij snel na het incident aangehouden worden, waarbij voor het traceren van één van de verdachten een Burgernetactie werd opgestart. “De twee andere verdachten, twee mannen van 35 jaar uit Groningen, zijn na verhoor in vrijheid gesteld. De 34-jarige man zit nog vast.”

De woordvoerder laat verder weten dat behalve het wapen ook een fors geld bedrag werd aangetroffen en een hoeveelheid harddrugs. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.