“Erg warme nachten in aantocht, vanaf vrijdag wordt de hitte verdreven”

nieuws
Foto: ingezonden / OOG Tv

De nacht van dinsdag op woensdag en van woensdag op donderdag gaan erg warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis krijgen we te maken met een minimumtemperatuur tussen de 21 en 25 graden . Vanaf vrijdag is de tropische hitte verdreven.

“Dinsdag is het tropisch met 32 graden”, vertelt Kamphuis. “Er is veel zon maar in de loop van de dag trekken er enkele sluierwolken over. De wind is zwak toenemend naar matig en komt uit het oosten tot zuidoosten. In de avond blijft het lang warm. Rond 20.00 uur zal het nog altijd zo’n 29 graden zijn. In de nacht naar woensdag blijft het zeer warm met 21 graden en waarbij het in de stad niet koeler wordt dan 25 graden.”

“Op donderdag piekt het kwik nog één keertje”
“Woensdag is het opnieuw tropisch en drukkend warm met 32 graden. Er is veel zon met later op de dag toenemende bewolking. De nacht naar donderdag verloopt wederom erg warm met temperaturen tussen de 21 en 25 graden. Op donderdag piekt het kwik nog één keertje naar 32 of 33 graden. In de loop van de dag neemt de kans op een onweersbui toe.”

Regen en onweer
“Vanaf vrijdag is de tropische hitte verdreven maar blijft het nog wel zomers warm met temperaturen tussen de 25 en 27 graden. Vanaf vrijdag is er iedere dag kans op een regen- en onweersbui.”

Deel dit artikel: