Aanleg zonneweide Glimmen bijna van start

nieuws

De voorbereidingen van de aanleg van de zonneweide Glimmen zijn begonnen. Het betreft een zogenoemde duw- en trekproef, waarbij de stevigheid van de ondergrond wordt beoordeeld.

Op basis van deze proef kan de constructie voor het dragen van de zonnepanelen worden bepaald. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Mannen van Staal uit Leeuwarden. Het verzorgingsgebied omvat in eerste instantie Glimmen, maar ook onder meer Haren, Eelde, Groningen-Zuid, Kropswolde, Peize, Vries en Tynaarlo doen mee.

Omwonenden en bedrijven uit de omgeving hebben inmiddels meer dan drieduizend panelen gereserveerd. Nog ongeveer duizend panelen zijn beschikbaar voor andere belangstellenden. Ook bedrijven, stichtingen en verenigingen kunnen meedoen met maximaal veertig panelen, als er sprake is van een kleinverbruikaansluiting. Een paneel kost 250 euro en kan in ongeveer acht jaar terugverdiend worden.

Deel dit artikel: