Aanleg van noodweg bij spoor in Hooghalen gestart

nieuws
Foto: Stefan Verkerk - © ProRail

In Hooghalen is maandag een aannemer begonnen met de aanleg van een noodweg. Met de noodweg hoeven boeren straks geen gebruik meer te maken van de onbewaakte spoorwegovergangen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Op 22 mei van dit jaar ging het vreselijk mis bij één van de spoorwegovergangen. Een trein schepte een landbouwvoertuig. Door de aanrijding ontstond er een grote ravage. De 58-jarige machinist van de trein kwam klem te zitten en overleed kort na het ongeluk. In de trein zaten 52 passagiers. Van hen raakten twee lichtgewond. De boer kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Spoorbeheerder ProRail liet na het ongeluk weten om de onbewaakte overwegen aan te willen pakken. Toen twee weken geleden een bijna-ongeluk gebeurde op de locatie is dit traject versneld.

De tijdelijke noodweg begint bij de bewaakte spoorwegovergang aan de Zwiggelterweg. Deze loopt richting het zuiden tot aan de tweede onbewaakte overweg. Met behulp van deze weg kunnen boeren hun land bereiken via de bewaakte spoorwegovergang. De twee onbeveiligde overwegen kunnen dan gesloten worden. Het is onbekend wanneer de noodweg precies gebruikt kan gaan worden.

Deel dit artikel: