Zomerschool voor peuters om leerachterstanden weg te werken

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De Kids First COP groep organiseert de komende drie weken zogeheten peutervakantiewerken. In deze eerste weken van de zomervakantie gaat er gewerkt worden om opgelopen leerachterstanden weg te werken.

Het aanbieden van peutervakantieweken in de zomer werd ook de afgelopen jaren gedaan maar komt dit jaar als extra geroepen omdat door de coronacrisis de deuren van scholen en kinderdagverblijven wekenlang op slot zaten. “De reacties op de peutervakantieweken zijn lovend; naast de fysieke deuren, opent Kids First ook spreekwoordelijke deuren voor haar peuters”, laat een woordvoerder weten. Tijdens de drie weken krijgen de peuters een passend aanbod in de taalontwikkeling.

De ontwikkeling en het stimuleren van de taal en spraak bij peuters noemt Kids First COP groep belangrijk. De drie weken zijn bedoeld voor peuters met een indicatie. De taalvaardigheden worden tijdens de zomerschool spelenderwijs gestimuleerd binnen een speciaal opgezet zomerprogramma. Een aantal jaren geleden is het programma opgezet omdat pedagogische medewerkers een stilstand of achteruitgang in taalvaardigheden signaleerden tijdens de lange vakanties in de zomer.

OOG Tv maakte drie jaar geleden een reportage over de zomerschool

Deel dit artikel: