‘Waarom een non-profit organisatie zo te pakken nemen? Wat een laffe streek!’

Voor de Stichting MaxiDier, een dierenkliniek voor mensen die minder te besteden hebben, is een doneeractie gestart nadat er afgelopen vrijdagnacht werd ingebroken in de kliniek. De inbraak zorgde voor duizenden euro’s schade.

De doneeractie werd gestart door iemand die de kliniek op industrieterrein De Hoogte wil steunen. Inbrekers hebben ramen en spullen vernield en de geldkist gestolen. “Het is een hele gerichte actie geweest”, vertelt dierenarts Françoise Rey. “Ze wisten precies waar ze moesten zijn, dus de kans is heel groot dat het een klant is geweest.”

De medewerkers waren erg geschrokken. “Ik was vooral heel boos,” zegt oprichter Kitty van der Terp. “Verder zijn we erg teleurgesteld. Waarom een non-profit organisatie zo te pakken nemen? Wat een laffe streek.” Er is aangifte gedaan en het forensisch bureau heeft sporenonderzoek gedaan in de praktijk.

Dinsdagmiddag is inmiddels 745 van de beoogde 2.500 euro voor de doneeractie binnen. Doneren kan nog steeds, via deze link.

Deel dit artikel: