Twee aanhouding bij geweldsincident op Overloop in Lewenborg

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

In de wijk Lewenborg zijn woensdag in het begin van de middag twee personen aangehouden na een ruzie. Daarbij is niemand gewond geraakt.

De melding kwam rond 12.30 uur aanvankelijk binnen als een steekpartij. “Het ging niet om een steekpartij”, vertelt politiewoordvoerder Anne Kok. “Het ging om een ruzie in de relationele sfeer. Een man en een vrouw hadden op straat ruzie gekregen. De vrouw had daarbij een mes in haar hand. Daarbij is er niet gestoken, wellicht is er wel mee gedreigd, maar dat zijn we nog aan het uitzoeken.”

Agenten hebben beide personen aangehouden. “De vrouw heeft daarbij afstand gedaan van het mes. We gaan met hen in gesprek wat er precies gebeurd is en onderzoeken welk traject ingezet moet worden om het probleem, dat tussen deze mensen bestaat, op te lossen.” Volgens Kok waren veel mensen getuige van de ruzie. “Ik kan me heel goed voorstellen dat zoiets indruk maakt. Voor wie dat nodig hebben is Slachtofferhulp beschikbaar. Daarnaast, afhankelijk van het onderzoek, doen we wellicht nog een beroep op deze getuigen om te achterhalen wat er precies heeft plaatsgevonden. Dit gaan we doen als de verhoren met de mensen die aangehouden zijn geen antwoorden opleveren.”

Deel dit artikel: