Speelplek Thesinge door bewonersinitiatief volledig vernieuwd

nieuws
Foto: gemeente Groningen

Kinderen in Thesinge kunnen deze zomervakantie gebruik maken van een gloednieuwe speelplek in het dorp. Afgelopen week is de oude speeltuin volledig vernieuwd.

Het gaat om een speellocatie aan de Molenhorn. Deze was flink verouderd en dit was bewoners een doorn in het oog. Dorpsbelang Thesinge ging er mee aan de slag en al snel werd duidelijk dat er maar één optie was: vernieuwing. Paul Witkamp van Dorpsbelangen wist subsidie te regelen mede op grond van de dorpsvisie van Thesinge waarin staat dat het dorp aantrekkelijk wil zijn voor jonge gezinnen. Bij de realisatie van de speelplek kreeg Witkamp hulp van de dienst Stadsbeheer van de gemeente Groningen.

Samen ging men in gesprek met buurtbewoners en werden er ideeën bedacht. De plannen voor de vernieuwde speeltuin werden uiteindelijk gepresenteerd in basisschool De Til. Nadat iedereen enthousiast was is afgelopen week begonnen met de aanleg.

Deel dit artikel: