Ontwerpwedstrijd voor mondkapjes met expositie in Groninger Museum als hoofdprijs

nieuws
Foto Provincie Groningen. Mondkapje.

XD-Art Projects, het Groninger Museum, het UMCG en de RUG hebben deze week een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor mondkapjes. Foto’s van de drie beste mondneusmaskers zullen worden geëxposeerd in het Atelier van het Groninger Museum.

De Ontwerpwedstrijd Mondneusmasker is een project om studenten, Groningers uit Stad en Ommelanden en niet-Groningers uit te dagen om op een creatieve manier om te gaan met de dagelijkse realiteit van de coronapandemie. Bij de jurering van de ingezonden foto’s van mondneus-maskers wordt gekeken naar creativiteit, inventiviteit, de originaliteit van het product als geheel en de technische en artistieke kwaliteit van de foto. Het masker hoeft niet praktisch of medisch verantwoord te zijn.

De jury bestaat uit dr. Edwina Doting (arts-microbioloog UMCG), Sander Daams (Hoofd Educatie Groninger Museum) en Xandra Donders (projectorganisator XD-Art Projects). Ontwerpers kunnen zich tot maandag 3 augustus aanmelden. Het ontwerp kan voor 9 augustus gemaild worden naar xd.artprojects@gmail.com.

Naast de expositie in het Atelier van het Groninger Museum worden de foto’s gepubliceerd op de facebookpagina’s van het Groninger Museum, het UMCG, de Rijksuniversiteit Groningen en XD-Art Projects.

Deel dit artikel: