Lidl wint rechtszaak, tabakszaak in Oosterpark moet vertrekken

nieuws
Foto: Andor Heij

De tabakszaak van het echtpaar Knollema moet vertrekken uit hun pand aan het Wielewaalplein. De winkel, die al vijftig jaar in de Oosterparkwijk gevestigd is, moet wijken voor de uitbreiding van de Lidl.

Het echtpaar, hun zoons en de supermarktketen voerden een rechtszaak over het stopzetten van het huurcontract, maar afgelopen vrijdag werd bekend dat de Knollema’s aan het kortste eind trokken. De Lidl is de eigenaar van het pand.

Wijkbewoners zijn inmiddels een petitie gestart voor het behoud van de winkel. “Tabakspeciaalzaak Knollema hoort bij de Oosterparkwijk. De eigenaars van deze gezellige en klantvriendelijke tabakspeciaalzaak moeten nu plaats maken, omdat de supermarkt Lidl wil uitbreiden.  Dit moeten we en kunnen we als bewoners van de Oosterparkwijk niet laten gebeuren.”