Gewonde bij mogelijke schietpartij Vinkhuizen; zes arrestaties

Bij een mogelijke schietpartij aan de Zandsteenlaan in de wijk Vinkhuizen is maandagmiddag een persoon gewond geraakt. Dat meldt de politie.

Het incident gebeurde in het begin van de middag. “Wat er zich precies heeft afgespeeld is onbekend”, vertelt politiewoordvoerder Anne Kok. “In het begin van de middag kregen we een melding binnen van een mogelijke schietpartij aan de Zandsteenlaan. Daarop zijn we ter plaatse gegaan. Al vrij snel hebben we drie verdachten aan kunnen houden. Meer aanhoudingen sluiten wij niet uit.” Later op de middag bleek dat ook het geval, toen de politie bekend maakte dat nog eens drie verdachten zijn aangehouden.

Tekst gaat verder onder de foto


Een agent met een politiehond op zoek naar sporen in de Zandsteenlaan. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Gewonde is één van de zes verdachten
De gewonde persoon is één van de zes verdachten. “Hij is behandeld in het ziekenhuis en vervolgens overgebracht naar het politiebureau.” De politie probeert ondertussen duidelijk te krijgen wat er zich precies heeft plaatsgevonden. “Wij doen op dit moment onderzoek. We spreken met getuigen om een zo’n volledig mogelijk beeld te krijgen. Daarnaast stellen we sporen veilig. De Technische Recherche is in de wijk aanwezig.”

Onderzoek in geparkeerde auto
Volgens Rick ten Cate van tencatefotografie.nl wordt er in de Zandsteenlaan ook een auto onderzocht. “Het gaat om een witte auto die geparkeerd staat op een parkeerplaats”, vertelt Ten Cate rond 16.50 uur. “Medewerkers van de technische recherche hebben het voertuig zojuist bekeken, nu kijken agenten in het voertuig.”

UMCG
Volgens incidentfotografen zijn er in de zaak twee plaatsen delict. Behalve in de Zandsteenlaan is er ook een afzetting bij het UMCG. “Daar is een auto met drie verdachten naar toe gereden”, vertelt Martin Nuver van 112groningen.nl. “De auto is in beslag genomen en is zojuist afgevoerd door een bergingsbedrijf.”

De politie vraagt getuigen van het incident contact op te nemen op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Later meer.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Mike Weening – Weening Fotografie
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: