Discotheken en nachtclubs willen op 1 augustus weer open

nieuws
Foto: flickr.com/photos/sico_activa/

Eigenaren van discotheken en nachtclubs willen per 1 augustus hun deuren weer openen voor het publiek. Woensdagochtend werd er door de sector een manifest ingediend bij het gebouw van de Tweede Kamer.

Door de coronamaatregelen zijn disco’s en nachtclubs al sinds halverwege maart gesloten. Volgens het kabinet zouden zij niet eerder open kunnen dan 1 september. De eigenaren laten weten dat dit zonder financiële hulp niet gaat. Zonder de steun zullen veel zaken failliet gaan of in criminele handen komen. In het manifest staat de boodschap dat men op 1 augustus graag weer open wil. Naast het manifest werd er ook een protocol ingediend waarin staat welke beschermende maatregelen men wil nemen waardoor men weer verantwoord open denkt te kunnen.

Om de boodschap kracht bij te zetten draaien diverse clubs en discotheken in het land vanmiddag muziek waarbij ze de deuren naar de straat wagenwijd open hebben staan.

Deel dit artikel: