VVD trots op provinciaal noodfonds

nieuws
Foto: Andor Heij

De Statenfractie van de VVD in de provincie Groningen is blij met het noodfonds dat de provincie instelt om bewoners, ondernemers en organisaties te ondersteunen bij de gevolgen van de coronacrisis. Dat heeft de VVD zaterdagavond laten weten.

Vrijdagmiddag werd bekend dat de provincie 11,5 miljoen euro beschikbaar stelt om bewoners en organisaties te ondersteunen. “De VVD vindt het van groot belang dat de provincie deze investeringen doet in de sectoren waar zij verantwoordelijk voor is, zoals het versterken van de regionale economie, de cultuursector en de toerisme en recreatiesector”, zegt fractievoorzitter Erik Jan Bennema. “Op de korte termijn is het een goede zaak dat de provincie de hardst getroffen sectoren te hulp schiet, maar ook voor de lange termijn moet een goede regeling komen.”

Anderhalvemetereconomie
De VVD vindt dat de provincie de ondernemers moet steunen bij de transitie naar de anderhalvemetereconomie. “Onze ondernemers in de recreatiesector staan te trappelen om weer gasten te mogen ontvangen. De VVD wil deze ondernemers graag ondersteunen zodat ze goed kunnen voldoen aan de anderhalvemeterrichtlijn. Ook is het van belang dat er meer structurele investeringen in de Groninger vaarrecreatie wordt gedaan. Maar ook de ondernemers in de culturele sector verdienen onze steun, zij zijn van grote waarde voor de provincie en moeten deze crisis goed doorkomen.”

Cultuur
In het pakket dat is samengesteld is speciale aandacht voor de culturele sector. “Wij steunen instellingen en podia wanneer zij dreigen om te vallen”, zegt gedeputeerde Mirjam Wulfse (VVD). “In deze sector zijn veel zzp’ers actief die nu thuis zitten zonder werk. De provincie komt daarom met een tweedelig plan voor de culturele sector: Instellingen, podia en andere belangrijke plekken moeten in stand worden gehouden. Ook moeten de mensen die actief zijn in de sector weer aan het werk kunnen.”