TenneT vervangt hoogspanningskabels op bedrijventerreinen in Stad

nieuws
foto door: Elin Stil

Van 15 juni tot en met 30 augustus gaat netbeheerder TenneT oude geleiders (elektriciteitsdraden) vervangen op hoogspanningsmasten bij de bedrijventerreinen Euvelgunne, Eemspoort en Eemskanaal Noordzijde.

Volgens TenneT zijn de werkzaamheden onderdeel van het onderhoud en de versterking van de hoogspanningsverbinding tussen Groningen Hunze en Delfzijl Weiwerd. Naast de betrouwbaarheid van het stroomtransport is het vervangen van de kabels nodig om de capaciteit van de kabels te vergroten. TenneT zegt dat het onderhoud van de kabels voor verkeeroponthoud kan zorgen. De netbeheerder zegt verder de bedrijven, met grond waarop TenneT aan het werk moet, reeds te hebben geïnformeerd.

Aanstaande dinsdag organiseert TenneT een inloopbijeenkomst voor de perceeleigenaren en gebruikers van de bedrijventerreinen. Deze vindt plaats in de TopDutch Lounge van FC Groningen in de Euroborg van 16.00 tot 18.00 uur.

Deel dit artikel: