Spoorbielzen in brand in Haren

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

De brandweer van Haren moest donderdagmiddag in actie komen vanwege een aantal spoorbielzen die in de brand waren geraakt bij Haren. Dat meldt Joey Lameris van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De melding van de brand kwam rond 13.10 uur bij de hulpdiensten binnen. “De brand woedde bij de spoorwegovergang aan de Oude Middelhorst in Haren”, vertelt Lameris. “Een voorbijganger moest bij de overweg wachten voor een passerende trein. Ineens zag zij rook van het spoor komen waarop de hulpdiensten werden gebeld.” De Harense brandweer rukte daarop uit met één tankautospuit.

Bij aankomst bleek dat drie spoorbielzen aan het smeulen waren. “Brandweerlieden hebben de brand snel onder controle weten te brengen met een straal water. Met behulp van een warmtebeeldcamera werd gecontroleerd of het vuur daadwerkelijk onder controle was.” Vanwege de inzet van de hulpdiensten moesten treinen ter hoogte van de spoorwegovergang tijdelijk langzamer rijden. Inmiddels zijn de beperkingen weer voorbij.

Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl