RUG kan toestroom masterstudenten psychologie niet meer aan

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

Aspirant-masterstudenten moeten vanaf het komende studiejaar solliciteren naar een plek. De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van Rijksuniversiteit Groningen kan de stroom van aanmeldingen voor masterstudies in de psychologie niet meer aan, zo meldt de Universiteitskrant.

Volgens een vice-decaan voor de masterstudies zit de faculteit op de rand van wat het aankan. Door bezuinigingen kan het aantal masterplekken niet verder worden uitgebreid, dus moet er geselecteerd worden. De grote toestroom is vooral te zien bij ‘klinische masterstudies’.

Het aantal bachelorstudenten dat de RUG toelaat op de faculteit is juist gestegen. Het aantal studenten is hier uitgebreid van 600 naar 650 studenten. Maar de RUG verwacht dat er hier veel uitval zal zijn, mede door de coronacrisis.

Deel dit artikel: