Gemeente helpt door corona getroffen culturele instellingen

nieuws
Foto: StarLight from FreeImages

De gemeente Groningen ondersteunt de door corona getroffen culturele instellingen in de stad. Dat is nodig omdat de instellingen veel inkomsten uit de horeca, verkoop van kaarten en verhuur missen.

Er is 1,4 miljoen euro beschikbaar voor regionale instellingen als SPOT, Forum Groningen, Groninger Museum, Vera, Simplon en Grand Theatre. Zij worden ook door het Rijk gecompenseerd, met als voorwaarde dat de gemeente 50 procent medefinanciert.

Verder wordt 250 duizend euro beschikbaar gesteld voor lokale en kleinere culturele instellingen die meerjarig door de gemeente worden gesubsidieerd, maar niet in aanmerking komen voor steun van het Rijk.

De gemeente had eerder al prestatie-eisen voor het ontvangen van subsidies versoepeld, subsidies eerder uitbetaald en huren opgeschort. Wethouder Paul de Rook zegt het belangrijk te vinden dat de culturele instellingen en de mensen die daarvoor werken, te ondersteunen. Bovendien wordt hiermee werk gecreërd voor ZZPérs en flexkrachten in de cultuursector.