Drukte bij Vishandel Sontplein door Hollandse Nieuwe

De Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar, en dat zorgde voor drukte bij de vishandel op het Sontplein. Traditionele haringparty’s zijn door de coronacrisis niet toegestaan, maar daar heeft de vishandel iets op bedacht.

Je kan namelijk een pakketje ophalen met de vis én vlaggetjes. Lammert Wiersema van de vishandel is blij met de drukte. “Als je om je heen kijkt zie je hoe leuk en gezellig is. Hier word je toch vrolijk van? Zoals iedereen elk jaar zegt, de haringen zijn weer beter dan vorig jaar. Maar dit jaar klopt het ook: ze zijn weer fantastisch, uitmuntend zelfs. Van de haring wordt je natuurlijk happy, en ook dat de mensen ruimschoots op ons afkomen. Fantastisch.”

Ook de klanten zijn tevreden. “Heel goed. Hij is vol van smaak, heel lekker.”