RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten opgenomen in ziekenhuis stabiel”

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat opgenomen is in een ziekenhuis blijft in vergelijking met dinsdag stabiel. Dat blijkt uit gegevens van het RIVM die woensdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens de Rijksdienst verblijven er nu 7,7 personen op de 100.000 inwoners in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Dit aantal is al tien dagen stabiel. Ook in de rest van de provincie Groningen heerst stabiliteit. De gemeente Pekela heeft statistisch gezien met 32,8 de meeste ziekenhuisopnames. Appingedam, 25,8 en Delfzijl, 24,3, volgen op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Landelijk kwamen er volgens het RIVM vijftien mensen te overlijden. Het totaal aantal doden komt daarmee op 5.871. Deze mensen zijn niet allemaal afgelopen etmaal overleden. Er zit namelijk een vertraging in het moment van overlijden en het moment dat het meegenomen wordt in de statistieken. Zeven mensen moesten opgenomen worden in een ziekenhuis. Daarmee komt het aantal mensen dat in een ziekenhuis verblijft, of heeft verbleven, op 11.697. Het aantal besmette personen met COVID-19 steeg met 190 tot 45.768.

Deel dit artikel: