Meer pers dan demonstranten bij protestactie coronamaatregelen binnenstad

nieuws

De protestactie tegen de coronamaatregelen die zaterdagmiddag plaatsvindt op de Ossenmarkt trekt vooralsnog meer pers en toeschouwers dan demonstranten.

Afgelopen donderdag werd bekend dat een groep Groningers zaterdagmiddag wilde gaan demonstreren tegen de strenge coronamaatregelen. De protestactie zou zijn goedgekeurd door de gemeente en de politie. “Ik denk dat er hier zo’n dertig mensen staan”, zegt fotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl. “Het zijn voornamelijk journalisten en toeschouwers. Het aantal demonstranten is beperkt.” Rond 14.40 uur zag Wind dat er een toespraak begon waarbij één van de actievoerders via een megafoon tot het publiek sprak.

Verslaggever Andor Heij houdt het op twintig aanwezigen. “Het verhaal dat ze vertellen is dat er in Groningen weinig besmettingen zijn terwijl we wel te maken hebben met een lockdown. Daarnaast vragen de demonstranten zich af waarom we onze ouderen bijvoorbeeld niet mogen zien.” De sfeer op de Ossenmarkt is gemoedelijk. “Er zijn geen incidenten, in het begin was er wel wat politie maar alles verloopt heel rustig.”

Aanstaande maandag om 14.00 uur volgt er nog een demonstratie. Deze wordt gehouden op de Grote Markt.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Harro Meijer
Foto: Andor Heij
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl