DVS lanceert ideeënplatform voor studentenleven in ‘anderhalvemeter-maatschappij’

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

Universiteitsraadspartij De Vrije Student lanceert vrijdag het platform #anderhalvemeterstudent. Daarvoor worden studenten opgeroepen om hun ideeen in te sturen voor de universiteit en het studentenleven tijdens en na de coronacrisis.

“Studenten zijn inventief en veerkrachtig, alleen al de afgelopen dagen hebben wij veel creatieve ideeën binnengekregen” aldus David Jan Meijer van DVS. “De ideeeën varieren van het plaatsen van plexiglaswanden in lokalen om extra studieruimtes te creëren, tot het organiseren van colleges in de open lucht op het Zerniketerrein.”

De studentenpartij gaat de ideeën geanonimiseerd bundelen en aanbieden aan het universiteitsbestuur: “Wij hopen op een universiteit die niet alleen voor studenten een plek van onderwijs is, maar ook organisatie die door studenten wordt gedragen.”