Duizend liter gratis bier voor de Groningse Horeca

Brouwerij Baxbier geeft, samen met reclamebureau Studio Plakband, duizend liter van het speciaal gebrouwen #Nottodaycorona-bier gratis aan horecagelegenheden.  Dat doet de brouwer om de horeca een steuntje in de rug te geven tijdens de coronacrisis. Sinds de start van de actie (afgelopen woensdag) hebben al zo’n zestig horecagelegenheden zich gemeld voor een deel van het gerstenat.

“We dachten, we moeten het zo simpel mogelijk houden. Dus gewoon gratis bier weggeven leek ons het beste, vertelt Kasper Hiddema van Baxbier. “We doen dit gewoon om iets terug te doen voor alle kroegen die ons de afgelopen jaren hebben geholpen.”

Het speciale  #Nottodaycorona-bier wat de brouwerij weggeeft, is een fruitige, hoppige Pale Ale met 6,5 procent alcohol. Hiddema: “Echt een terrasbiertje, dus ideaal voor de komende periode. Goed te doen voor een verstokte Radler-drinker.”

Hoewel al zestig kroegen zich hebben gemeld voor de actie, kan aanmelden nog steeds. Dat kan via de website tot 29 mei. De duizend liter bier wordt na die datum over de aangemelde horecagelegenheden verspreid. Sinds