Brandstichters fietsenstalling Antillenstraat worden bijna slachtoffer van eigen brand

De politie heeft maandagochtend beelden vrijgegeven van de mannen die op zondag 9 februari brand stichtten in een fietsenstalling aan de Antillenstraat. Toen de brandstichters daar een scooter in brand gestoken hadden, sloten de toegangsdeuren en kon de brandstichters niet uit de stalling vluchten.

Op de beelden van de bewakingscamera was te zien dat op het moment dat iemand de stalling rond 04.30 uur verliet, de twee brandstichters naar binnen ‘glipten’. In de stalling liepen ze naar een scooter en staken die in brand. Toen ze weer naar buiten wilden lopen was de toegangsdeur dichtgegaan en konden zij er niet meer uit. Een derde handlanger kwam te hulp en het lukte om de deur een stukje open te drukken. Eén van de brandstichters kon door een kleine opening naar buiten komen. De andere brandstichter zag kans om over een hek heen te klimmen en voor het vuur te vluchtten. Door de brand zijn meerdere scooters en fietsen beschadigd en liep de stalling brandschade op.

De politie wil graag weten wie dit zijn. Herkent u de verdachte(n) of heeft u informatie over deze brandstichting? Bel dan met de politie via de politie opsporingstiplijn 0800 – 6070. Wilt u anoniem blijven bel dan met de stichting Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000.