Aantal opgenomen coronapatiënten in Groningse ziekenhuizen blijft dalen

nieuws
Foto: umcg.nl / facebook.com/umcgroningen

Het aantal mensen dat vanwege een COVID-19 infectie opgenomen is in een ziekenhuis in de provincie Groningen is met zeven gedaald sinds woensdagochtend. Dat blijkt uit de laatste cijfers die het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland vrijdagmiddag publiceerde.

In totaal zijn nu 28 coronapatiënten opgenomen in een Gronings ziekenhuis. Zes daarvan liggen op een Intensive Care afdeling. Sinds 16 april is een dalende trend ingezet qua opnames. Afgelopen woensdag was er nog sprake van een lichte stijging. In de andere twee noordelijke provincies daalde het aantal patiënten ook. Sinds woensdag  verlieten tien coronapatiënten Friese ziekenhuizen. Hier zijn nu dertien patiënten opgenomen. In Drenthe zijn drie coronapatiënten opgenomen.

In de noordelijke ziekenhuizen is  ruim voldoende capaciteit beschikbaar voor de opvang van patiënten. Let wel, de cijfers gaan alleen over patiënten met een aangetoonde coronabesmetting.