Aantal coronabesmettingen na restaurantbezoek opgelopen naar elf

nieuws
Foto: Elgaard - Eigen werk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6028622

Zeker elf bezoekers van een restaurant in de Duitse stad Leer zijn besmet geraakt met het coronavirus. Zaterdag ging het nog om zeven bezoekers.

Volgens de Duitse omroep NDR zitten zeventig mensen in thuisquarantaine. Volgens Duitse media was het restaurant vorige week vrijdag weer open gegaan. De besmetting zou hebben plaatsgevonden tijdens een bijeenkomst met veertig gasten. Eén van de gasten was een arts die afgelopen week griepklachten kreeg. Hij werd vervolgens positief getest op corona waarna er een contactonderzoek gestart werd.

Het aantal besmettingen kan nog verder oplopen omdat nog niet alle resultaten binnen zijn. Van de elf vastgestelde besmettingen zijn er negen die gast waren. De tiende is de eigenaar van het restaurant. De elfde is een persoon die besmet is door één van de andere tien. In Duitsland gelden sinds de heropening van de horeca strenge maatregelen. Zo moet er twee meter afstand van elkaar worden gehouden en moet horecapersoneel een mondkapje dragen. Ook moeten bezoekers hun contactgegevens achterlaten zodat ze makkelijk getraceerd kunnen worden als zich een infectie voordoet.