Voorstel betaald parkeren Indische buurt

nieuws
Volle parkeerplaats in de West-Indische buurt

De gemeente wil de parkeerproblemen in de Indische Buurt en Professorenbuurt-Noord aanpakken. Bewoners melden al geruime tijd dat ze hinder ondervinden van de grote parkeerdruk.

De gemeente heeft daarop samen met het Wijkoverleg Korrewegwijk verschillende bijeenkomsten gehouden, om de problemen te analyseren. Dat heeft geleid tot het voorstel voor betaald parkeren. Het gaat om de Nieuw-Indische buurt tot en met de Molukkenstraat, en de Professorenbuurt-Noord tot en met het Van Starkenborghkanaal.

Met het invoeren van het betaald parkeren worden niet-bewoners ontmoedigd om daar hun auto neer te zetten. De gemeente wil bovendien de openbare ruimte aanpakken, om de leefbaarheid en veiligheid in de wijk te vergroten.