“Veel mensen op de been in binnenstad”

nieuws
Foto: Erick Bakker

Er zijn zaterdagmiddag flink wat mensen op de been in de binnenstad. Toch leidt het niet tot problemen. “Het gaat allemaal heel netjes.”

“Op de Vismarkt is het behoorlijk druk”, laat een ooggetuige aan OOG Tv weten. “Maar het leidt niet tot grote problemen. Mensen houden keurig rekening met de anderhalvemetermaatregel. Ik sprak zojuist met een groenteboer die hier op de Vismarkt staat en volgens hem was het vanochtend gelijk na opening al druk.” Dat het nu beter gaat is wellicht ook te danken aan het deels verplaatsen van de markt. Behalve op de Vismarkt staan nu de non-foodkraampjes op de Grote Markt waardoor er meer meer ruimte is rond de kramen. “Daarnaast houdt de politie duidelijk een oog in het zeil en zijn er ook stewards van de gemeente aanwezig om alles in goede banen te leiden.”

Vorige week zaterdag was het op sommige momenten te druk op de Vismarkt. Verschillende mensen klaagden hier over op social media. Ook op andere plekken in de stad zijn er mensen op pad maar lijkt iedereen zich veel meer bewust van de te nemen maatregelen. In het Noorderplantsoen en in het Stadspark worden tekstkarren ingezet waarbij met elektronische berichten mensen opgeroepen worden om afstand van elkaar te houden en om niet te lang op dezelfde plek te blijven.

Foto: Erick Bakker