Vanaf vrijdag tot begin mei beperkt of geen treinverkeer richting Leeuwarden

nieuws
Foto Andor Heij. Zuidhorn, station.

Vanaf vrijdagavond 19.30 uur tot en met maandag 4 mei is er geen of beperkt treinverkeer tussen Groningen en Leeuwarden. Dit vanwege werkzaamheden om extra sneltreinen te laten rijden.

Een deel van het spoor wordt daarvoor verdubbeld, station Zuidhorn krijgt een extra spoor en er wordt gewerkt op de stations Grijpskerk en Buitenpost. In de gemeente Groningen zijn de spoorwegovergangen Peizerweg en Hoendiep dicht vanwege de werkzaamheden.

Er rijden door de werkzaamheden vanaf vrijdagavond tot en met dinsdag geen treinen tussen Groningen en Buitenpost. Van volgende week woensdag tot en met maandag 4 mei rijden er helemaal geen treinen tussen beide noordelijke hoofdsteden. Arriva zet bussen in.